Consilierea prin arta si psihoterapia integrativa

Consilierea prin artă este o formă de terapie care folosește activitățile creative (desen, pictură, lucru manual, muzică) pentru a îmbunătăți starea fizică, mentală și emoțională a pacienților.
Principiul pe care se fundamentează acest tip de terapie este că activitatea artistică poate vindeca și produce efecte benefice prin capacitatea de a face persoanele să își exprime non-verbal emoțiile negative, furia, temerile, neliniștea, tristețea, anxietatea.
Activitățile creative reduc anxietatea și îmbunătățesc calitatea vieții celor care le practică. Sub atenta îndrumare a unui specialist, se observă un real progres al pacienților cum ar fi:

  • Îmbunătățirea funcțiilor cognitive (memorie, atenție, limbaj)
  • Creșterea încrederii în sine
  • Îmbunătățirea sănătății mentale
  • Stimularea exprimării emoționale
    Consilierea prin artă activează și stimulează o parte mai mare din creier decât simpla verbalizare a unor emoții, sentimente, trăiri.
    Terapia de grup favorizează găsirea de soluții, de modalități de cooperare, antrenând în același timp și creativitatea.
    Scopul consilierii prin artă si al psihoterapiei de grup constă în explorarea emoțiilor, scăderea anxietății și gestionarea acelor comportamente problematice.
    Terapeutul nu învață pacientul să deseneze sau să compună muzică, ci îl susține în a folosi arta așa cum o înțelege el pentru a-și dezvolta încrederea în sine și a atinge obiectivele terapeutice.
    Vă invităm să vă delectați cu câteva imagini sugestive din timpul ședințelor noastre de psihoterapie integrativa în care veselia și armonia sunt prezente, sub blânda oblăduire a psihologului nostru clinician, Delia Bugariu.
    Vă așteptăm cu drag să ne faceți o vizită pentru a ne cunoaste si a vă convinge de avantajele traiului in caminul nostru.
Suna acum!