Beneficiile socializarii in randul persoanelor in varsta

Studiile demonstrează că lipsa de socializare, izolarea și singurătatea sunt periculoase pentru sănătatea noastră psihică și pentru sistemul imunitar, indiferent de vârstă.

Beneficiile socializării sunt multiple: se reduce stresul și riscul instalării depresiei, crește stima de sine și longevitatea, menține sănătatea creierului, reduce problemele de memorie, scade percepția durerii și îmbunătățește somnul.

Persoanele de vârsta a treia sunt o categorie vulnerabilă deoarece familia este de cele mai multe ori principala cale de socializare. Această socializare este de cele mai multe ori redusă sau limitată din diverse motive cum ar fi boala, suferința sau vremurile pandemice pe care le-am traversat.

Efectele lipsei de socializare în rândul seniorilor sunt foarte riscante, deoarece:Duc la declin cognitiv: un studiu recent realizat de Academiile Naționale de Științe, Inginerie și Medicină a legat izolarea socială de un risc mai mare de accident vascular cerebral, boli de inimă și demență în rândul persoanelor în vârstă.

Contribuie la apariția depresiei și neglijării de sine: simptomele depresiei în rândul persoanelor în vârstă pot include iritabilitate, un sentiment de lipsă de speranță, lipsa de interes pentru activitățile de care se bucură, mai puțină energie și obiceiuri slabe de somn sau de alimentație.

La Casa Odobescu susținem și încurajăm socializarea prin activități recreative, iar faptul că avem o comunitate restrânsă îi ajută pe seniori să se cunoască mai bine și să lege prietenii. Mai mult decât atât, echipa noastră este mereu alături oferindu-le consilierea și sprijinul de care fiecare are nevoie.

Suna acum!